Gesprongen waterleiding veroorzaakt sinkhole in Haarlem

Het gat in de weg.
Foto: Foto van NH

Op de Lange Herenvest in Haarlem is vrijdagochtend een waterleiding gesprongen. De weg is deels afgesloten wegens herstelwerkzaamheden, die dagen kunnen gaan duren.

De boosdoener is een poreus geworden waterleiding, die een gat in de stoep heeft veroorzaakt. Door het lek in de waterleiding kan zand onder de kruising bij de Amsterdamse Poort wegspoelen. Omdat het risico bestaat dat ook daar een zogenoemde ‘sinkhole’ ontstaat, is de weg vanaf de Zuid-Schalkwijkerweg tot aan de Amsterdamse Poort deels afgesloten.

Verkeersregelaars

De weg is opengebroken, maar het verkeer kan er over twee rijstroken langsrijden. Verkeersregelaars proberen alles in goede banen te leiden. Naar verwachting is de weg aan het eind van de ochtend weer open, al meldt de gemeente op de website dat de herstelwerkzaamheden enkele dagen zullen duren.

Verkeer dat via de Zuid-Schalkwijkerweg naar de Lange Herenvest wil, wordt ter hoogte van de Slachthuisstraat omgeleid. Verkeer dat vanaf de A200 komt, wordt omgeleid via de Buitenrustbrug. Daar zijn echter grootscheepse werkzaamheden gaande die al langere tijd voor vertragingen zorgen.

De problemen met de waterleiding hebben geen gevolgen voor de drinkwatervoorziening, aldus een woordvoerder van PWN.

Reacties