112

‘Donkere dagen’-controle politie levert vier aanhoudingen op

Hoofdbureau van de politie aan de Koudenhoorn.
Foto: haarlemnieuws

Een speciale controle van de politie bracht agenten vrijdagavond op het spoor van vier jongens die om verschillende redenen werden aangehouden op en rond het NS-station Haarlem.

Vanwege het zogeheten Donkere Dagen Offensief zoeken agenten black spots op om misdaden tegen te gaan als straatroven, overvallen en woning- en autoinbraken. De controles waren in alle wijken in Haarlem gedaan door bikers, motorrijders en agenten in uniform en burgerkleding.

Twee agenten controleerden op het station een jongen die aan het rommelen was aan een bromfiets. Een kap van de bromfiets bleek vernield, de bedrading was doorgelust en de motor draaide. Het hele plaatje klopte niet. Het kenteken van de bromfiets werd gecontroleerd in de politiesystemen en de jongen bleek niet de eigenaar van de bromfiets te zijn. Hij is aangehouden.

Gestolen identiteitsbewijs

Een jongen die erbij aanwezig was, is later aangehouden omdat hij het station niet wilde verlaten. Hij was met een groepje aanwezig. Bij controle bleek dat een van de jongens geen identiteitsbewijs wilde tonen. Hij is aangehouden. Twee anderen werden ook meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat een van hen een gestolen identiteitskaart bij zich te hebben. Een andere bleek ook een gestolen vermeld goed bij zich te hebben.

De jongens moeten zich voor de politierechter gaan verantwoorden.

 

Reacties