Haarlemmers kiezen nieuwe stadsdichter

Bies van Ede zingt Het Droste-effect, Eric Coolen zingt mee en begeleidt op gitaar (onder het Droste-gebouw).
Foto: haarlemnieuws

Een vakjury heeft vijf kandidaten geselecteerd die een gooi doen naar het stadsdichterschap voor het jaar 2017. Haarlemmers kunnen nu op deze schrijvers stemmen. Twintig december volgt de uitslag.

Uit een bont gezelschap inzenders hebben de kenners (Nuel Gieles, stadsdichter tot 31 december 2016, Roxane van Acker, directeur Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Jessica Kroskinski, Athenaeum Boekhandel, Daan van der Valk, De Vries Boekhandel en Frans Funnekotter, directeur van Hart) van vijf dichters hun ingezonden gedichten gekozen.

Via deze site kunnen Haarlemmers hun stem uitbrengen en zijn de ingezonden gedichten te lezen.

De kandidaat-stadsdichters zijn: Bies van Ede (zie foto waar hij het gedicht Droste-effect zingt), Grim Bouwmeester, Gerrie Hondius, Willemien Spook en Bas Belleman. (N.B: Dit wil niet zeggen dat Bies van Ede per se de voorkeur heeft van de redactie)

De stadsdichter wordt omarmd door het stadsbestuur en krijgt 3000 euro per jaar van de gemeente. Burgemeester en wethouders schrijven: ‘De stadsdichter is een ambassadeur voor de literatuur, een stimulans voor Haarlemmers om in contact te komen met gedichten en literatuur. Daar komt in de komende periode ook nog de samenwerking bij met het Vlaams-Nederlandse Huis deBuren. Hierdoor ontstaan er kansen voor Haarlemse dichters om zich te profileren buiten Nederland en tegelijk biedt de samenwerking Haarlem nieuwe culturele impulsen.’

 

Reacties