Judocoach Cor van der Geest krijgt oeuvreprijs Haarlem

Eerbetoon van Kenamju-toppers voor Cor van der Geest.
Foto: Sportsupport

Een van de grote sportcoaches van Haarlem kreeg dinsdagavond een groot eerbetoon in de Gravenzaal in Haarlem. Cor van der Geest ontving de oeuvreprijs op het Topsportgala. Mooi was dat veel grote judotoppers uit zijn stal aanwezig waren.

Van der Geest nam de prijs aan uit handen van Ben Sonnemans. Ook zijn zonen Elco en Dennis, Claudia Zwiers en bondscoach Maarten Arens waren aanwezig.

Zijn sportschool Kenamju is een begrip in Haarlem. Begonnen met een kleine judoschool aan de Gedempte Oude Gracht uitgegroeid tot een grote sportvereniging. Binnen Kenamju heeft hij heel wat succesvolle pupillen opgeleid zoals beide zoons Dennis en Eelco, broers Dex en Guillaume Elmont, Claudia Zwiers en Jessica Gal.

Van der Geest wordt omschreven als gedreven en geëmotioneerd en zo nam hij ook deze prachtige en meer dan verdiende oeuvreprijs in ontvangst. ‘Het was fantastisch en een eer om met al deze prachtige sporters te mogen werken. Mijn grootste overwinning is dat ik deze mooie mensen heb mogen coachen en trainen’ sprak Cor trots te midden van een groot gezelschap Kenamju’ers.

Sporttalent

Ook was er een prijs voor het aanstormende sporttalent. Voor de meisjes heeft Esther Kiel deze prijs gewonnen. Schaatsen doet ze met passie en dat werpt zijn vruchten af. Met al veel mooie prijzen in de kast heeft ze een prachtig doel voor ogen: een gouden plak op de Olympische Spelen in 2022. De prijs in deze categorie jongens ging naar Donny Breek. Als pitcher bij D.S.S. Haarlem heeft hij zichzelf al goed op de kaart gezet. Zijn grootste ambitie: een profcontract krijgen bij één van de Amerikaanse professionele honkbalorganisaties.

De prijzen voor Sportman en Sportvrouw werden beide binnengesleept door 2 bekende sporters bij Kenamju binnen de afdeling Karate namelijk Tyron Lardy en Sherilyn Wold. Renée Oerlemans, coach bij Karate kenamju, kreeg de prijs voor sportcoach 2016. Een bijzondere afsluiting van het jaar voor Karate Kenamju. Daarnaast waren er nog prijzen te verdelen voor sportploeg 2016, deze prijs is gewonnen door de dames van het softbalteam Sparks Haarlem. De prijs voor sportvrijwilliger 2016 is gegaan naar Peter Vink, ook een belangrijke prijs want verenigingen kunnen niet bestaan zonder deze actief betrokken mensen.

De huldiging van Stichting Topsport kennemerland voor Haarlemse topsporters wordt elk jaar georganiseerd door SportSupport en gemeente Haarlem. Met deze huldiging worden de topsporters en talenten uit Haarlem in het zonnetje gezet en beloond voor hun behaalde prestaties van het afgelopen jaar.

Reacties