Kunstwerken komen tot leven in Stadsschouwburg

Kunst.
Foto: pr

Met een speciale kersteditie laten de Stadsschouwburg en Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem kunst tot leven komen op zondag 18 december. De naam: De grote Kunstshow. Er zijn op 18 december drie ‘voorstellingen.’

Negen kunstwerken van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem komen tot leven op het podium, terwijl het publiek er met de neus bovenop kan zitten. Het is volgens deze Haarlemse kunstcentra een geheel nieuwe manier van kunstbeleving en een bijzondere voorbereiding op de kerst. Met De Grote Kunstshow draaien ze het klassieke museummodel om. De kijker wandelt niet als museumbezoeker door zalen, maar krijgt als theatertoeschouwer vanuit de stoel kunst voorgeschoteld.

Een voor een tot leven gewekt

Vanaf een tribune óp het podium krijgt het publiek tijdens een anderhalf uur durende voorstelling schilderijen, foto’s en sculpturen gepresenteerd. De kunstwerken worden één voor één tot leven gewekt, onder andere door een zangkoor, kunstcritica en kunsthistorica Sacha Bronwasser, een culinair expert, special effects en museumdirecteur Ann Demeester. Master of ceremonies, improvisatie-actrice Katrijn van Bouwel zorgt voor de nodige publieksparticipatie.

Deze show lift mee op het succes van De Grote Kunstshow in Amsterdam en Rotterdam.

Kaarten zijn hier te koop.

 

Reacties