Te weinig sponsors: Honkbalweek Haarlem stopt ermee

Japan lacht voor de finale.
Foto: haarlemnieuws

Sponsoren laten de Honkbalweek Haarlem links liggen en daarom is de laatste wedstrijd gespeeld. Nu 28 edities is de Nederlandse honkbaltraditie ten einde.

Van het aangekondigde herstel van de economie heeft de Honkbalweek niet veel gemerkt. Het is een zin uit het persbericht van Stichting Honkbalweek dit erin hakt. ‘In de aanloop naar de Honkbalweek 2016 waren er positieve berichten over het herstel van de economie, zodat gematigd optimistisch werd gestart met de organisatie van de Honkbalweek Haarlem 2016’, schrijft de stichting.

Laatste homerun

Maar: ‘De voorzichtig begrote post sponsorinkomsten is niet  gerealiseerd. Deze tegenslag heeft er toe geleid, dat de opgebouwde financiële buffer met de laatste homerun is weggeslagen. Met veel tegenzin is het besluit genomen dat het na 55 jaar financieel niet meer verantwoord is een Honkbalweek te organiseren.’

Een mooi tijdperk van 28 Honkbalweken komt hiermee tot een einde. ‘Wij danken de vaste relaties voor de goede samenwerking, de trouwe Honkbalweekfans voor de bijzondere sfeer en uiteraard de zeer gewaardeerde medewerkers voor hun tomeloze inzet.’

Wethouder wil niet stoppen

Wethouder Merijn Snoek wil nu gaan kijken of er toch een Honkbalweek in 2018 mogelijk is. ‘Met pijn in mijn hart heb ik kennis genomen van de problemen bij de Stichting Honkbalweek. Mijn respect en waardering voor al die mensen die jarenlang geweldige edities van de Haarlemse Honkbalweek hebben neergezet. Ik wil met alle sport- en honkballiefhebbers rond de tafel om te kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat er ook in 2018 weer een geweldig honkbalfeest in Haarlem is. De gemeentelijke bijdrage hiervoor blijft in ieder geval beschikbaar’, schrijft hij op Facebook.

 

Reacties