Betaald parkeren in wijken rond centrum Haarlem

Het stadhuis van Haarlem.
Foto: haarlemnieuws

Parkeren in Haarlem verandert voor veel inwoners. In wijken rond het centrum komt betaald parkeren. Met een zogeheten parkeerduurbeperking.

Ook komt er een nieuwe bezoekersregeling en mogen meer bewoners hun auto in een parkeergarage zetten. De bezoekersschijf mag weg van de gemeenteraad. Dan moet er wel eerst een even gebruiksvriendelijk alternatief komen.

Alle nieuwe maatregelen zijn terug te vinden op de parkeersite van de gemeente.

Lusten en lasten

De maatregelen zijn tot stand gekomen na intensieve gesprekken met de stad, meldt de gemeente. Kritiek van deze Haarlemmers is dat er vrij weinig met de inbreng van de belastingbetalers is gedaan in het plan. Om de lusten en lasten van parkeren zo eerlijk mogelijk te verdelen en de ruimte in de stad optimaal te benutten, heeft de gemeente de afgelopen anderhalf jaar uitvoerig gesprekken gevoerd met bewoners, ondernemers en organisaties. De uitkomst is een pakket aan maatregelen die in de komende twee jaar worden ingevoerd.

Het college van B en W heeft beloofd om de gevolgen van het nieuwe beleid op de parkeerdruk en leefbaarheid goed in de gaten houden en te bespreken met de raad.

Reacties