Bevrijdingspop 2017 begint met Nieuwjaarsduik voor vrijheid

Opwarmen bij de eerste editie.
Foto: Edwin Keur, Zandvoortfoto.nl

Het is niet echt met een biertje in het meizonnetje naar popmuziek luisteren. Toch begint Bevrijdingspop 2017 alweer, op 1 januari met een Bevrijdingsduik in de Noordzee.

Voor het tweede jaar op rij is Bevrijdingspop Haarlem partner van de Zandvoortste Nieuwjaarsduik.

Bevrijdingspop roept zoveel mogelijk mensen op het nieuwe jaar te beginnen door een duik voor vrijheid te maken. De inschrijving voor de duik begint om 12.00 uur bij Beachclub No5 in Zandvoort. Na een warming up en warme woorden van onder andere de voorzitter van Bevrijdingspop, Ella Blommaert-Zander, rennen duizenden enthousiastelingen om 14.00 uur de Noordzee in.

Niet vanzelfsprekend

De Bevrijdingsduik op 1 januari (1/1) is de eerste in een reeks van vijf evenementen in de aanloop naar Bevrijdingspop. Op 2/2 volgt een Bevrijdingsdebat, op 3/3 een  Bevrijdingswandeling en op 4/4 een Bevrijdingsrun. De reeks eindigt in mei met het Herdenkingsconcert op 4 mei en natuurlijk Bevrijdingspop zelf op 5/5. Met de organisatie van vrijheidsevenementen wil Bevrijdingspop Haarlem meer nadruk leggen op de achterliggende boodschap van het festival: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

125.000 bezoekers

Het feit dat wij in ons land wél in vrijheid mogen leven, verdient een bijzonder moment om bij stil te staan. Dat doet Bevrijdingspop Haarlem door op 4 mei (Herdenkingsdag) en 5 mei (Bevrijdingsdag) in de Haarlemmerhout in Haarlem voor de 37ste keer Bevrijdingspop te organiseren: hét bevrijdingsfestival van Noord-Holland en omstreken. Het festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland: jaarlijks genieten ruim 125.000 bezoekers van een gevarieerd programma, dat naast veel muziek uit vele culturele en maatschappelijke projecten bestaat.

Reacties