Goede voornemens: ga naar open dag triatlonvereniging Haarlem

Eerst zwemmen in De Planeet, daarna hardlopen.
Foto: haarlem marketing

De triatlonvereniging in Haarlem, IZGS, nodigt sportieve Haarlemmers uit het nieuwe jaar te beginnen met deelname aan de Open Dag van de club op 7 januari.

Triatlon is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Als je benieuwd bent of een combinatie van zwemmen, fietsen en lopen iets voor jou is, ga dan op 7 januari tussen twaalf en drie uur ’s middags naar de open dag van IZGS.

Dit evenement wordt gefinancierd met subsidie van de Gemeente Haarlem en vindt plaats in en rondom zwembad De Planeet.

Doe mee aan de zwemloop

De triatleten hebben die dag een selectiewedstrijd en het nieuwsgierigen kunnen komen kijken, of meedoen. Deze zwemloop bestaat uit twee onderdelen, 10 banen zwemmen (250 meter) en een loop in en om Het Schoterbos (2,5 km).

Vervolgens is er zwemclinic onder leiding van de zwemtrainer van IZGS: Antoine Flori, hij geeft je tips om de borstcrawltechniek beter te beheersen. Hierna start een loopclinic onder leiding van looptrainer Kees van Leuven. In een half uur geeft hij inlopen, oefeningen, loopscholing, loopprogramma en uitlopen.

Tijdens de Open Dag kun je ook je fietskunsten testen op een indoor bike, op deze manier komen alle elementen van een triatlon aan bod. Bioracer, de clubkleding sponsor, presenteert de laatste trends op het gebied van loop-, fiets- en triatlonkleding. Zwemschool ‘t Spaarnehuys, één van de nieuwe sponsoren van IZGS, stelt zich voor. IZGS zoekt nog meer sportieve sponsors.

Als je mee wilt doen aan de zwemloop, meld je dan vóóraf aan via onderstaand e-mailadres. De zwem- en loopclinic zijn geheel vrijblijvend en aanmelden hiervoor kan op de dag zelf. Dit spetterende evenement is voor iedereen gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over de club én aanmelden voor de recreatieve zwemloop, kijk op de site of stuur een mail naar: [email protected]

 

Reacties