Pand V&D Schalkwijk tegen de vlakte

Volle bak in V & D Schalkwijk.
Foto: michel van bergen

Het pand van de failliete V&D in winkelcentrum Schalkwijk gaat tegen de vlakte. Dat melden Haarlems Dagblad en wethouder Jeroen van Spijk.

De nieuwe eigenaar, Hoes Beheer uit Aerdenhout, wil op die plek een groot nieuw complex bouwen met een woontoren in combinatie met kleinschalige detailhandel en horeca op de begane grond.

‘Het nieuwe hart van dit stadsdeel is nu bijna compleet’, schrijft wethouder Van Spijk. Komend voorjaar is de start van de bouwwerkzaamheden gepland.

Nieuw hart krijgt vorm

Met deze transformatie, de nieuwe bioscoop, de nieuwe parkeergarage, een Albert Heijn XL, een Aldi, de bestaande winkels en 150 nieuwe woningen in het winkelcentrumgebied, krijgt het nieuwe hart van Schalkwijk volgens Van Spijk langzaam maar zeker vorm.

Ook voor de Zuidkant van het winkelcentrum zijn plannen voor woningbouw. Hier gaat het om herontwikkeling van de grotendeels leegstaande panden, zoals het oude postkantoor en de bijbehorende parkeerterreinen. Met de geplande woningbouw op de plek waar de V&D was, maar ook aan de Azie╠łweg en in het Middengebied aan de Surinameweg is het mogelijk weer vele honderden woningen toe te voegen. ‘Dit is enorm goed voor het winkelcentrum. We kunnen straks met recht spreken van een nieuw hart voor Schalkwijk’, aldus Van Spijk.

 

Reacties