Plannen voor terugkeer topbasketbal in Haarlem

Basketball van het hoogste niveau terug in Haarlem?
Foto: pr

Basketbalclub Triple Threat uit Haarlem heeft serieuze plannen om op het hoogste niveau te gaan spelen na de zomer van 2018. Daarmee is topbasketbal na decennia weer terug in Haarlem.

Bij de Nederlandse Basketbal Bond heeft Triple Threat aangegeven een eredivisieteam bij de mannen te willen beginnen.

Nico Zomer en Peter Rijntjes willen Haarlem terugzetten op de Nederlandse basketbalkaart met BC Triple Threat.

De club begon in 2012 en nu telt die al 160 jeugdleden. Het eerste mannenteam speelt landelijk.

Jonge mensen helpen

Triple Threat is voortgekomen uit de stichting Triple Threat die tot doel heeft jonge mensen te helpen zich te ontwikkelen door middel van dans, sport, lifestyle, naschoolse opvang en studiebegeleiding. Om tot een optimale ontwikkeling te komen, vindt Triple Threat het zeer belangrijk dat naast breedtesport ook topsport wordt aangeboden.

In september 2017 valt de beslissing of eredivisiebasketbal erin zit. Dat ligt ook aan gemeente en bedrijfsleven. Er wordt de komende maanden een uitgebreid plan opgesteld.

In het verleden heeft Haarlem een goede naam gehad in het Nederlandse basketbal, en niet alleen vanwege de succesvolle Haarlem Basketball Week. Bekendste exponent was het roemruchte Flamingo’s, dat al in 1957 op het hoogste niveau acteerde en in 1968 landskampioen werd. In februari 1972 wisten de Haarlemmers in Spanje nog te winnen van de Europese grootmacht Real Madrid (89-90). Andere spelers uit die tijd waren Mart Smeets, Wim Franke, Frank Kales, Kees Akerboom, Bill More, Harry Kip, Karel Vrolijk en Walter Ombre.

(Met dank aan baketballleague.nl)

Reacties