Haarlems regietalent komt met voorstelling in Toneelschuur

Beeld van The American Dream.
Foto: pr

De Toneelschuur presenteert drie zondagmiddagen nieuw regietalent en een van deze nieuwkomers is de Haarlemse Sanne Smits. Zij schittert in de eerste editie van PROEF werk, in samenwerking gemaakt met Regie Opleiding Toneelacademie Maastricht. Dat is op 29 januari om half vier ’s middags.

Tussendoor en na afloop kunnen bezoekers proeven van een hapje en een drankje (verzorgd door Restaurant Dijkers) en kennismaken met de makers.

Sanne Smits was eerder ook jongerenambassadeur van de Toneelschuur en is oud-deelneemster aan Starring #, de jaarlijkse jongerenvoorstelling van Toneelschuur Producties.

Somnia

Haar voorstelling heet Somnia. Zij maakte de voorstelling als onderdeel van het jaarlijkse festival Musica Sacra in Maastricht. Binnen de Toneelacademie betekent de Musica Sacra periode dat de studenten 2 à 3 weken vrij aan het werk gaan, zonder begeleiding, in zelf samengestelde collectieven vanuit alle opleidingen. Zij werken vanuit het thema van het festival aan voorstellingen van maximaal 30 minuten.

Kaarten à € 10 (inclusief een hapje en een drankje) zijn via deze site te koop of telefonisch: 023 5173910 en aan de kassa van de Toneelschuur.

De andere voorstelling heet The American Dream, van regisseur Gilles Groot.

Schuur Atelier

In het Schuur Atelier geeft Toneelschuur Producties jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. Dit doet het productiehuis op verschillende manieren: In de drie edities PROEF werk wordt studenten van de theateropleidingen Amsterdam, Arnhem en Maastricht de mogelijkheid geboden zichzelf en hun proeves te presenteren aan “echt” publiek.

Daarnaast regisseert een jong regietalent jaarlijks de jongerenproductie Starring # voor en door jongeren uit Haarlem en omstreken. En tenslotte biedt het Schuur Atelier onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Alle trajecten van het Schuur Atelier hebben openbare presentaties in de studio’s of een van de theaterzalen van de Toneelschuur.

 

Reacties