Ministerie: 3D Makers Zone Haarlem is voorbeeld voor rest van het land

Links op de foto de 3D-makerszone.
Foto: MAAK Haarlem

Het ministerie van Economische Zaken bewierookt de 3D Makers Zone op het MAAK Haarlem-terrein in de Waarderpolder. ‘Het is een schoolvoorbeeld, hiervan zouden er heel snel meer moeten komen in Nederland’, schrijft het ministerie.

PvdA-wethouder Joyce Langenacker onderschrijft dit en stelt voor deze maand een eenmalige bijdrage te geven namens de stad. Die bijdrage stond eigenlijk pas voor komende zomer op het programma.

Met deze financiële impuls zou de economie van Haarlem volgens haar ‘een versnelling’ kunnen krijgen. In haar voorstel staat de hoogte van het bedrag niet vermeld.

Nieuwe technieken leren gebruiken

Het geld is bedoeld om dertig tot veertig Haarlemse bedrijven kennis te laten maken met nieuwe technologieën en daar hun voordeel mee te doen. In de 3D Makers Zone aan de Oudeweg kunnen ondernemers toepassingen bedenken die ze in hun eigen bedrijf niet zo snel zouden maken. De ondernemingen kunnen gebruik maken van hardware en software, expertise en netwerk van de pioniers. De gemeente hoopt dat de 3D Makers Zone ondernemers ‘stimuleert te innoveren met nieuwe maaktechnieken.’

Haarlem hoopt dat de 3D Makers Zone hét innovatiecentrum rond 3D-printen/slimme technologie voor de regio wordt.

 

Reacties