Raadslid VVD Haarlem stopt en stapt over naar PVV

Rob de Jong
Foto: foto VVD

De fractievoorzitter van de VVD, Rob de Jong, in Haarlem stapt over naar de PVV. Hij heeft zijn lidmaatschap opgezegd en verlaat de gemeenteraad als aanvoerder van de grootste oppositiepartij.

De Jong staat op de kandidatenlijst van de PVV voor de komende Kamerverkiezingen. Hij staat op de 31ste plaats en heeft dus een gerede kans in de Kamer te komen.

De VVD zegt op haar site verrast te zijn door deze stap. Raadslid Wybren van Haga is door de fractie gekozen als nieuwe fractievoorzitter.

De fractie verwacht op 26 januari weer op volle sterkte te zijn.

‘Vrijheden staan onder druk’

In een verklaring zegt De Jong: ‘Een groot aantal ontwikkelingen in ons land vragen om een andere koers. Het falende immigratiebeleid, de zinloze overdracht van soevereiniteit aan de Europese Unie, maar bovenal het feit dat onze vrijheden steeds meer onder druk staan, hebben mij ertoe bewogen mijn koers te verleggen. Ik heb in de PVV een partij gevonden die meer recht doet aan mijn visie op Nederland.’

De Jong deed afgelopen jaar al eens van zich spreken met een snoeiharde opinie in de Volkskrant waarin hij stelde dat wij in Nederland ‘intolerantie importeren’ door de grenzen open te stellen voor vele vluchtelingen. Daar is hij veel op aangevallen.

 

Reacties