112

Ravage door klap op geparkeerde auto in Haarlem

Even niet opletten en het is te laat.
Foto: Nieuwsfoto/Laurens Bosch

Een 28-jarige Haarlemmer is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de De Ruijterweg in Haarlem.

Rond 22:00 uur is hij met zijn auto met flinke snelheid op een geparkeerde auto geklapt en midden op de weg tot stilstand gekomen.

Volgens getuigen kwam de automobilist met hoge snelheid vanaf de Westergracht en gaf hij gas bij voor de spoorwegovergang. De eigenaar van de geparkeerde auto stond kort daarvoor met de fiets te wachten voor de spoorwegovergang en hoorde de klap. Door de klap ontstond een ravage waarbij de zware geparkeerde auto meters is verplaatst. Daarnaast raakten een fiets en snorscooter, die tegen de boom stonden, ook beschadigd.

Man kwam beschonken over

De automobilist kon zelfstandig het voertuig verlaten, maar volgens andere getuigen kwam de man beschonken over.  Na eerste hulp ter plaatse is hij voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De man had last van zijn knie, maar de ernst van de kwetsuur zal pas in het ziekenhuis duidelijk worden. Een arts zal in het ziekenhuis een bloedblok bij de bestuurder afnemen. Hieruit moet blijken of de bestuurder teveel alcohol heeft genuttigd.

Beide auto’s zijn weggesleept. Door de inzet van de hulpdiensten en de bergingswerkzaamheden ondervond het verkeer richting de Randweg flinke hinder; zij moesten omrijden.

Reacties