PvdA Haarlem zet zeven helden in het zonnetje

De zeven helden bij elkaar.
Foto: Esther van Dokkum

Zeven genomineerde helden zijn zondag in het zonnetje gezet op de nieuwjaarsreceptie van de PvdA Haarlem.

Voor het vierde jaar op rij vroeg de PvdA wie een verrassing verdient in het nieuwe jaar. Mensen die elke dag ‘laten zien dat samen beter werkt dan ieder voor zich.’

De actie was voor het eerst georganiseerd met de PvdA-afdeling in Heemstede.

Dit zijn de stille helden:

HAARLEM

Hind El Bouazrouti

Hind is bestuurslid van de stichting Zohor, een stichting voor Marokkaans /Arabische vrouwen met als doel participatie en betrokkenheid te stimuleren onder vrouwen. Vijf jaar geleden is Hind begonnen met het organiseren van een meideninloop, omdat voor die doelgroep nog niets was. Eens in de twee weken op vrijdagavond. Er komen op die avond verschillende onderwerpen aan de orde. Er is een keer een politieagent uitgenodigd, maar er zijn ook avonden geweest over vluchtelingen, mode of cultuur.

Kacem Achahboun

Kacem is mede-initiatiefnemer en -trekker van de buurtouders in Schalkwijk. Sinds 2011 zijn de buurtouders actief in Meerwijk en in 2016 jaar zijn ze ook in de Europawijk gestart . Een paar avonden per week wordt door een groepje van drie ouders (vaders en ook moeders) een ronde gelopen door de wijk. De groep bestaat uit ongeveer 15 personen. Zij spreken jongeren die rottigheid uithalen aan en zorgen zo voor minder overlast in de wijk.

Marni Blom en Margreet van den Bos

Marni en Margreet hebben zich ingezet om in de Koepel ‘De Vrouwenveste’ activiteiten voor vrouwelijke vluchtelingen te organiseren. Zij zijn daarmee in oktober 2015 gestart toen bleek dat er voor de mannen al veel georganiseerd werd, maar voor de 90 vrouwen nog niet. Er werd een ‘huiskamer’ gecreëerd, naailessen georganiseerd, yoga, gym- en fietslessen. Er werd gehaakt, gezamenlijke lunches voorbereid en er werd een binnentuin ingericht. Ook was er muziek, werd er gedanst en werden er feestavonden georganiseerd. Zelfs nu iedereen is uitgevlogen en verspreid over het land zijn gaan wonen is er nog vaak contact en wordt er waar mogelijk geholpen.

Abdeslam Mounji

Abdeslam wilde ooit zelf voetballer worden. Dat is niet gelukt, maar zijn hart ligt bij de voetballerij. Hij stimuleert nu al dertig jaar jongeren om te gaan voetballen. Maar niet alleen dat: hij wil jongeren kansen geven en organiseert daarvoor allerlei activiteiten met zijn stichting.

HEEMSTEDE

Peter van de Loo

Peter is al elf jaar vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Heemstede; zo’n dertig uur per week. Deze vrijwilligers zorgen voor een ontvangst van statushouders in de gemeente en begeleiden hen naar werk of scholing. Hij overlegt ook met de gemeentelijke politiek om vrijwilligers en vluchtelingen te vrijwaren van nodeloze bureaucratie.

Fabienne van de Tas

Fabienne, 21 jaar, kom je altijd tegen als er iets te doen is in Heemstede. Als deelnemer maar ook als vrijwilliger. Zo is zij al jaren vrijwilliger bij de Buitenboel, een meerdaagse vakantieactiviteit voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Daarnaast is zij voorzitter van de Heemgames. Deze club organiseert samen met Wij Heemstede activiteiten op onder meer Koningsdag voor jongeren van 12-18 jaar. En Fabienne is lid van de jeugdcommissie van HBC voetbal en organiseert in de zomer het open toernooi van HBC tennis.

Reacties