Dierenbeul en kattentrapper zorgt voor paniek in Spiegelstraat

Tebbie.
Foto: Privéfoto via NH

In de omgeving van de Spiegelstraat lijkt een kattenhater actief. Na eerdere incidenten kwam het zaterdag volgens de buurtbewoners tot een nieuw dieptepunt: kat Tebbie werd volgens het baasje aangereden, de gracht ingetrapt en daar dood gevonden.

De eigenaar van Tebbie is woedend. ‘Ik was net gaan sporten, toen de kapper op de hoek belde. Ze hadden mijn kat dood in de sloot gevonden, nadat hij eerst was aangereden. Na de aanrijding is Tebbie gewoon levend in de gracht getrapt en daarna verdronken door het koude water’, vertelt Danny Senff aan NH, mediapartner van haarlem.nieuws.nl.

Paniek

Tebbie werd gevonden met bandensporen op zijn kopje en een schoenprofiel in zijn buik. Het is niet het eerst incident in de buurt. De katten van meerdere buren werden ook al teruggevonden in de sloot, hoewel zij nog op tijd gered konden worden. ‘In de buurtapp is er nu ook wel paniek ontstaan. Mensen houden hun kat nu liever binnen.’

Danny heeft geen idee wie er achter de laffe daad zit. ‘Een kat aanrijden kan gebeuren, maar dat je het in je hoofd haalt om hem te vermoorden?! Welke gek doet zoiets?’, zegt hij tegen NH.

De dierenbescherming en politie zijn inmiddels op de hoogte, maar Danny neemt ook zelf initiatief om de dader te vinden. ‘We gaan flyers uitdelen, in de hoop dat mensen die iets gezien hebben, zich melden bij ons.’

Reacties