Man achter de schermen is medewerker van het jaar Spaarne Gasthuis

Jan-Willem Deen lacht bij de bekendmaking.
Foto: Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis heeft op de nieuwjaarsreceptie Jan-Willem Deen benoemd tot medewerker van het jaar. Met bijval uit het hele ziekenhuis kreeg Jan-Willem deze eretitel. ‘Hij laat iedereen zien wat de gastvrijheid is in ons ziekenhuis betekent’, zo meent de jury.

Op juiste momenten beschikbaar

Jan-Willem Deen is medewerker catering en audiovisuele ondersteuning. ‘Hij is onze rots in de branding’, sprak bestuursvoorzitter Peter van Barneveld. ‘Voor onze patiënten is hij niet direct zichtbaar, maar is hij heel belangrijk. Hij is de olie in de machine van het ziekenhuis. Achter de schermen zorgt hij dat zaken in de vergaderzalen soepel lopen: onmisbaar bij de organisatie van bijeenkomsten en met de juiste kennis van de audiovisuele techniek. Bij bijeenkomsten van  patiëntenverenigingen, informatieavonden, overleggen van artsen, vergaderingen van medewerkers of symposia: Jan-Willem is altijd op het juiste moment beschikbaar voor zijn collega’s. Hij werkt ook al zo lang in het ziekenhuis, dat hij een enorme kennis heeft opgebouwd. Jan-Willem heeft een vriendelijk woord voor iedereen en staat  voor iedereen klaar. We doen nooit vergeefs een beroep op hem.’

Voor anderen regelen

De nieuwe zogeheten SG’er van het jaar is onder de indruk van zijn benoeming: “Wij doen in het ziekenhuis alles voor onze patiënten en ook mijn werk moet daar aan bijdragen. Ik werk niet zelf in de zorg, maar ik kan wel regelen dat anderen hun werk soepel kunnen uitvoeren. Dat is mijn bijdrage. Door er te zijn op de momenten dat dat nodig is.”

Jan-Willem Deen neemt de titel over van senior-verpleegkundige Ralph Vreeswijk en hospitality-assistent Fatima Badda, die deze in 2016 mochten dragen.  Jan-Willem was niet de enige genomineerde voor 2017. Eenendertig medewerkers waren door hun collega’s voorgedragen.

Reacties