112

Tien jaar celstraf geëist tegen hoofdverdachte van doodsteken Haarlemmer

Eerbetoon aan de doodgestoken Haarlemmer Sjeddy.
Foto: haarlemnieuws

De officier van justitie heeft vandaag in de rechtbank in Haarlem tien jaar cel geëist tegen hoofdverdachte Ricardo L. in de zaak-Sjeddy. Dat meldt mediapartner NH.

De 22-jarige Sjeddy Taher Ibrahim werd vorig jaar tijdens oud en nieuw op de Zomerkade in Haarlem doodgestoken toen hij een ruzie probeerde te sussen. Drie anderen raakten gewond door messteken. Maandag was de eerste hoorzitting waarin verdachten Ricardo L., Layminda van Z. en Roxanne O. terecht stonden.

Volkomen zinloos geweld

Hoofdverdachte Ricardo L. wordt op basis van forensisch bewijs gezien als degene die Sjeddy de fatale steek toebracht en wordt verdacht van doodslag. De officier van justitie bestempelde de steekpartij als ‘volkomen zinloos geweld.’

De andere twee verdachten Z. en O. hoorden respectievelijk vijf jaar voor poging tot doodslag en negen maanden voor openbare geweldpleging tegen zich eisen. De officier van justitie rekent het de twee vrouwen aan een rol te hebben gespeeld bij de escalatie van de ruzie voorafgaand aan de moord.

Haarlems Dagblad en NH volgen de zaak tot en met donderdag op de voet en schrijven hier veel over. De verslaggevers zijn donderdag weer live te volgen via de websites van deze media.

 

 

Reacties