‘Sinkhole’ Emmaplein al acht dagen lang niet hersteld

Een tafeltje is tijdelijk over het gat gezet.
Foto: Still uit video Moussa Aynan

Een diep gat in de stoep aan het Emmaplein in Haarlem is al acht dagen lang niet hersteld ook al gaat het om een spoedzaak. De stenen zijn verzakt. De situatie lijkt levensgevaarlijk: er zouden mensen in en over kunnen struikelen. Wethouder Cora-Yfke Sikkema (GroenLinks) zoekt uit wat er mis is gegaan.

PvdA-raadslid Moussa Aynan maakte vandaag een filmpje van het volgens hem ‘grote gat’ vlak naast een voetgangersoversteekplaats. Bewoonster Marissa Beretta tipte de gemeente volgens eigen zeggen acht dagen geleden over het gat. In het filmpje is te zien dat Beretta in het gat van zo’n halve meter diep kan staan. Volgens Beretta komt het gat in de stoep door een kapot riool.

Wethouder Sikkema zei donderdagmiddag in een commissievergadering dat het gat alsnog met spoed zal worden hersteld. Waarschijnlijk gebeurt dit vrijdag. Commissievoorzitter Wybren van Haga noemde het een ‘sinkhole.’ Hoe het komt dat de gemeente en/of Spaarnelanden niets heeft gedaan met de melding, gaat Sikkema nog uitzoeken. Zij komt daar op terug.

 

Reacties