Sjaak Vrugt stopt als raadslid voor Actiepartij Haarlem

Posters tijdens verkiezingsstrijd.
Foto: Foto van Actiepartij

Fractievoorzitter Sjaak Vrugt van de Actiepartij stopt aanstaande donderdag 26 januari met het raadswerk.

Vrugt is sinds begin 2016 met ziekteverlof. Hij wil, zo meldt de Actiepartij, na tien jaar raadswerk werken aan een eigen carrière en toekomst buiten de politiek. De fractie betreurt zijn beslissing, maar is erg blij dat hij op de achtergrond als partijlid en adviseur bij haar betrokken blijft.

Hulster fractievoorzitter

Jan Baaijens en Gertjan Hulster blijven de vertegenwoordigers in de raad. Jan was al raadslid en waarnemend fractievoorzitter, ‘schaduw’ Gertjan nam de functie tijdelijk waar. De laatste wordt nu officieel benoemd tot raadslid en neemt vanaf de raadsvergadering van 26 januari ook het fractievoorzitterschap op zich.

De fractie neemt met pijn in haar hart afscheid van Sjaak, zo laat zij weten. Vrugt was mede-oprichter van de Actiepartij en kwam voor het eerst in de gemeenteraad in 2006. Tot tweemaal toe behaalde hij de eretitel ‘beste raadslid’. ‘De Actiepartij is hem schatplichtig, ze oogst wat hij in het afgelopen decennium gezaaid heeft en gaat door op de door hem ingezette wegen, met dezelfde idealen.’

 

Reacties