Haarlems Telstar-icoon Fred André overleden

Fred André.
Foto: Catawiki

De voormalige voetballer en trainer Fred André uit Haarlem is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was het icoon van Telstar.

In het oprichtingsjaar van betaald voetbalclub Telstar, 1963, begon hij daar als speler. Hij speelde er dertien seizoenen. In 1976 stapte hij over naar FC Volendam. Daar speelde hij tot 1979.

In 1983 keerde André terug bij Telstar als hoofdtrainer en bleef tot 1987 bij zijn club.

Hieronder de tekst op de site van Telstar:

Zojuist bereikte ons het trieste bericht dat Fred André vandaag is overleden.  De Witte Leeuwen zijn enorm geschokt en, ondanks zijn kwakkelende gezondheid de laatste jaren, was André nog altijd graag bij zijn Telstar te vinden tijdens de thuiswedstrijden, samen met zijn voetbalmaat Fred Bischot.

André maakte deel uit van de eerste selectie van Telstar. In 1963, het oprichtingsjaar, startte de centrale verdediger zijn loopbaan bij Telstar. Maar liefst 13 seizoenen lang, een unicum in deze tijden, maakte André deel uit van Telstar. In deze 13 seizoenen kwam André tot meer dan 300 wedstrijden in de hoofdmacht van Telstar. In 1976 maakte hij de overstap naar FC Volendam waar hij in 1979 zijn loopbaan beëindigde.

Daar hield het Telstar hoofdstuk echter niet op. In 1983 keerde André terug bij zijn Telstar, ditmaal als hoofdtrainer. Tot 1987 was André eindverantwoordelijke van de Witte Leeuwen.

Fred André werd 75 jaar. Fred danken we voor zijn toewijding en clubtrouw. Familie en vrienden wensen wij sterkte met dit enorme verlies.

Reacties