112

Bij Hells Angels uit Haarlem zijn wapens, drugs en een xtc-lab gevonden

Het clubhuis in Haarlem.
Foto: Laurens Bosch

Bij huiszoekingen bij de donderdag aangehouden Hells Angels van de chapter Haarlem heeft de politie wapens, drugs en een xtc-lab in beslaggenomen. Dat meldt de politie. Uiteraard moet uit onderzoek nog blijken van wie deze spullen precies zijn.

Bij deze doorzoekingen werden op verschillende locaties meerdere goederen aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft vuurwapens, tasers, imitatiewapens , slag- en steekwapens en een hoeveelheid verdovende middelen, waaronder cocaïne en xtc, in beslag genomen. Ook werd bij een van de doorzoekingen op een locatie buiten Haarlem een klein xtc-lab aangetroffen.

Verder zijn meerdere auto’s en motoren in beslag genomen en een geldbedrag van ongeveer € 40.000.  Ook zijn digitale gegevensdragers en de nodige administratie meegenomen.

In twee panden in Alkmaar bleek sprake te zijn van illegale bewoning. Naast de al eerder vermelde verdenkingen van afpersing, bedreiging, brandstichting en geweld wordt, naar aanleiding van de doorzoekingen, een aantal leden nu ook verdacht van witwassen.

De tien aangehouden verdachten zullen volgende week worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Reacties