Lijsttrekker Trots op Nederland komt bij je eten of slapen

Sander van den Raadt.
Foto: Trots Haarlem

Wil je eens een echte lijsttrekker aan tafel? Meteen bij het ontbijt of ’s avonds? Of een nachtje in de logeerkamer? De nummer één van Trots op Nederland, Sander van den Raadt uit Haarlem, biedt zichzelf aan om ‘het volk’ te leren kennen.

Er zijn inmiddels al een paar kandidaten die zich hebben gemeld, laat Van den Raadt weten.

SMS noemt hij zijn actie: Samen met Sander. Bij een enkele kiezer is een middagje of avond wel voldoende om het hele verhaal aan te horen, legt Van den Raadt zijn actie uit. Maar hij bleef eerder ook wel eens in een daklozenopvang slapen omdat de groep uit tien man bestond. ‘Dan is het logisch dat je ook blijft slapen. Ik hoop ook een keer een volledige dag met iemand in een bejaardenhuis of verzorgingstehuis mee te draaien. Daar wil ik dus zeker wel overnachten om echt goed te begrijpen wat het allemaal in houdt.’

Kiezers moeten zich begrepen voelen

Iedereen kan via de Facebookpagina van Trots op Nederland een verzoek doen om de lijsttrekker uit te nodigen in de aanloop naar de verkiezingen. Van den Raadt wil weten wat Nederlanders dagelijks meemaken en waar ze in hun leven tegenaan lopen. ‘Als politicus ben je volksvertegenwoordiger, dus moet je wel het “volk” zo goed mogelijk leren kennen’, schrijft Van den Raadt op die pagina. Hij wil dat de kiezers zich begrepen voelen.

Het Haarlemse gemeenteraadslid heeft eerder bijvoorbeeld een dag meegelopen met de afdeling handhaving en heeft hij dus gegeten en is blijven slapen in de daklozenopvang. Dit was voor hem zo’n inspirerende en leerzame ervaring dat dit nu een landelijk vervolg krijgt.

 

Reacties