Tien jaar celstraf voor het doden van Sjeddy op Zomerkade Haarlem

Eerbetoon aan de doodgestoken Haarlemmer Sjeddy.
Foto: haarlemnieuws

Een 25-jarige Haarlemmer is vrijdagmiddag veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. De Haarlemse rechtbank zit hem als degene die Sjeddy Taher Ibrahim doodstak ruim een jaar geleden tijdens oud en nieuw op de Zomerkade.

Dat melden Haarlems Dagblad en NH die bij de uitspraak aanwezig waren.

Op basis van getuigenissen, bloedsporen en dna-materiaal op het mes waarmee de Haarlemmer is gestoken, acht de rechter bewezen dat de veroordeelde in de nacht van 31 december 2015 op 1 januari 2016 Sjeddy de fatale wond heeft toegebracht.

Zijn straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Omdat er bij het doden van Sjeddy geen sprake was van voorbedachte rade, veroordeelt de rechtbank hem niet voor moord, maar voor doodslag. Hij had moeten weten dat een messteek dodelijk kon zijn, aldus de rechtbank.

Een vrouwelijke medeverdachte moet voor vier jaar de gevangenis in. Zij had die nacht messen op zak en dat wordt haar zwaar aangerekend. Een tweede vrouwelijke medeverdachte moet één jaar de cel in. Zij waren betrokken bij een ruzie waar de doodgestoken Sjeddy in wilde bemiddelen.

 

 

 

Reacties