Veel animo voor het redden van de Honkbalweek Haarlem

Collage van de Honkbalweek.
Foto: Ailleen Boland

De Haarlemse Honkbalweek gaat in 2018 misschien toch door. Er was geen geld meer, maar de gemeente, de honkbalbond en een groep liefhebbers onderzoeken of ze het tweejaarlijkse tophonkbalfeest kunnen redden.

In een tv-item van haarlem.nieuws.nl, in samenwerking met de regionale zender NH, pleiten ook honkbalweekfans Erik Boland en zijn dochter Ailleen voor een doorstart. Net als honderden Haarlemse gezinnen groeiden zij op met het zomerfestijn. Ailleen al vanaf haar tweede, Erik zelfs sinds de jaren zeventig. De Honkbalweek stamt uit 1961.

Organisatie, wat maak je me nou

Spontaan maakten zij op hun vaste plek in het Pim Mulier Stadion een variant op het tijdens de Honkbalweek populaire deuntje ‘Het hondje van de bakker…’ : ‘We staan hier met zijn tweeën, We staan hier met zijn tweeën, te bibberen van de kou, te bibberen van de kou, de Honkbalweek moet doorgaan, de Honkbalweek moet doorgaan, organisatie wat maak je me nou, organisatie wat maak je me nou.’

Wethouder Merijn Snoek is de stuwende kracht achter een brede groep liefhebbers die de komende maanden onderzoek doen naar een doorstart. De Honkbalweken van 2018, 2020 en 2022 moeten dan veilig gesteld worden. Probleem is vooral het vinden van sponsors. Minimaal een ton per Honkbalweek is er extra nodig. De gemeente reserveert 40.000 euro.

Wethouder Snoek: ‘De honkbalweek hoort nu eenmaal bij het dna van Haarlem’.

Reacties