‘Reinaldapark in Haarlem is populaire tippelzone’

HAARLEM Het Haarlemse Burgemeester Reinaldapark, waar onder andere een moskee en een pannenkoekenhuis zijn gevestigd, zou onder prostituees een populaire plek zijn om hun klanten af te werken.

Albert Keevel van Trots Haarlem heeft na een werkbezoek aan afvalinzamelaar Spaarnelanden geconstateerd dat er veel overlast is van talloze gedumpte condooms en rondslingerend maandverband, die de medewerkers elke dag opruimen.

‘Het is ook bevestigd door de wijkraad’, vertelt Keevel. Behalve het rondslingerende rubber wijzen ook de voortdurend af- en aanrijdende auto’s er op dat het park als tippelzone wordt gebruikt, zegt de fractie assistent.

Onverlichte weg
Bij het zoeken naar een geschikte¬†plekje, richten klanten schade aan het park aan en zorgen voor onveilige situaties. ‘Het is daar donker’, vertelt Keevel. ‘De Fuikvaartweg achter in Parkwijk is een onverlichte en doodlopende weg. Daar schijnt het ook te gebeuren, want daar wordt ook veel gevonden.’

Keevel is er ‘enorm geschrokken’ van de bevindingen van de Spaarnelanden-medewerker. ‘Ik hoop dat we er iets mee kunnen doen en dat er meer gesurveilleerd gaat worden.’

Reacties