‘Hackaton’ voor personeel Spaarne Gasthuis

In de hal is al te zien wie de beste is.
Foto: Haarlemnieuws

Vandaag en morgen doen 35 deelnemers mee aan een ‘hackaton’ van het Spaarne Gasthuis. Zij gaan bedenken hoe ze 4200 medewerkers van het ziekenhuis kunnen scholen in bedrijfshulpverlening en ‘basic life supprt.’

Oorspronkelijk is een hackaton (kruising tussen hacken en marathon) bedoeld om in korte tijd te proberen in te breken in computers. De term wordt nu breder gebruikt zoals in het ziekenhuis.

Creatieve snelkookpan

In de Learning hackathon op 9 en 10 februari werken 35 deelnemers in één ruimte 2 lang aan één opdracht. Die luidt: bedenk een oplossing om 4.200 medewerkers te scholen in bedrijfshulpverlening (BHV) en basic life support (BLS). Zij moeten dus in korte tijd digitale oplossingen bedenken en bouwen. ‘Een creatieve snelkookpan’, aldus het Spaarne Gasthuis, ‘met een razendsnelle ontwikkeling van idee naar prototype en het testen daarvan.

Het bestuur van het Spaarne Gasthuis heeft de Spaarne Gasthuis Academie, het interne opleidingsinstituut, gevraagd om een manier te bedenken alle medewerkers te scholen in bedrijfshulpverlening (BHV) en basic life support (BLS). Het ziekenhuis kiest er bewust voor om de kennis over BHV en Basic Life Support (BLS) aan alle medewerkers aan te bieden.

Bijscholen belangrijk

Als medewerker in een ziekenhuis is het mogelijk nog belangrijker om te weten wat je moet doen bij brand, ongevallen, evacuatie en bij reanimatie. Die kennis kan ook van pas komen buiten het ziekenhuis. Het Spaarne Gasthuis ziet het scholen van al haar medewerkers als een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. De hackathon wordt georganiseerd door de Spaarne Gasthuis Academie in samenwerking met het Studiecentrum Bedrijf en Overheid.

Meer weten over de Learning hackathon? Spreken met een van de deelnemers? Of aanwezig zijn op 1 van de 2 dagen of bij de eindpresentatie op vrijdag 10 februari? Neem dan contact op met Anna van Os, afdeling communicatie Spaarne Gasthuis, via t: (023) 224 2070 of kijk op www.spaarnegasthuis.nl/hackathon

Reacties