Duitser krijgt in Haarlem gestolen waterscooter terug

De waterscooter.
Foto: Politie Haarlem

Een Duitse watersportondernemer met bedrijf aan het Gardameer in Italië, heeft deze week in Haarlem zijn waterscooter opgehaald die in september in Italië was gestolen. De politie was deze op het spoor gekomen na een verkeerscontrole.

Begin december 2016 zag de politie dat de waterscooter op een trailer achter een auto vervoerd werd. Omdat het de gewoonte is om transporten van vaartuigen buiten het watersportseizoen te controleren, werd de combinatie nader onderzocht. Daarbij viel het de agenten op dat er een barst zat in het plaatje met het rompnummer op de waterscooter. Foto’s werden gemaakt en voor nader onderzoek verstuurd naar een agent die gespecialiseerd is het identificeren van boten en waterscooters

Deze politieman stelde al snel vast dat het rompnummer niet origineel was. Met andere woorden, de waterscooter was omgekat. Verder ontdekte hij oude afdrukken van een Italiaans registratienummer. Aan de hand van deze gegevens kon de politie via openbare bronnen op internet de eigenaar in Italië opsporen.

Dolgelukkig

‘Ik had niet verwacht dat ik hem nog eens terug zou zien. Het verlies van deze waterscooter met een waarde van 22.000 euro was een harde slag voor mijn pas opgerichte bedrijf’, zegt de dolgelukkige watersportondernemer tegen de politie. De Italiaanse politie had hem bij de aangifte van diefstal verteld dat de kans op het terugvinden zeer klein was.

De man die de waterscooter nu in zijn bezit had verklaarde tegenover de politie dat hij deze op een parkeerplaats in België voor 14000 euro contant had gekocht. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op voor heling.

Reacties