Roeland Fernhout in Haarlem voor het eerst weer op toneel

Roeland Fernhout
Foto: Annaleen Louwes

Roeland Fernhout staat voor het eerst sinds zijn vertrek bij Toneelgroep Amsterdam weer in het theater in de Haarlemse Toneelschuurproductie Ivanov.

Regietalent Nina Spijkers (Phaedra’s Love, Don Carlos) kiest voor een klassieker van Tsjechov, maar zet deze naar haar eigen hand met een enorme hoeveelheid energie en humor, mede te danken aan de nieuwe tekstbewerking van Casper Vandeputte. Een Tsjechov om naar uit te kijken met naast Roeland Fernhout o.a. Hajo Bruins, Wendell Jaspers, Xander van Vledder en Tijn Docter.

Ivanov gaat op donderdag 2 maart in première in de Toneelschuur in Haarlem, is daar te zien vanaf zaterdag 25 februari tot en met zaterdag 4 maart en keert aan het einde van de landelijke tournee terug in Haarlem op vrijdag 14 en zaterdag 15 april. Rondom de voorstellingen zijn ook diverse extra activiteiten in de Toneelschuur.

Zo is er op vrijdag 24 februari om 16 uur een gratis openbare repetitie in de benedenzaal van de Toneelschuur, waar het publiek getuige is van de laatste voorbereidingen voor de try-outs.

Leerlingen van het Sancta Maria volgen een educatief project rondom Ivanov en presenteren op vrijdag 3 maart om 19 uur hun interpretatie van Ivanov in het decor van de voorstelling. Toegang tot deze presentatie is € 2,50, in combinatie met een kaartje voor de voorstelling gratis. Na afloop van de voorstelling op 3 maart is er een gratis nagesprek onder leiding van de jongerenambassadeurs van de Toneelschuur.

Vrijdag 14 april, 18.30 uur presenteren Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel in de Toneelschuur de literaire avond Boek & Schuur rondom Ivanov met literair gesprek, een diner, bezoek aan de voorstelling en een literair cadeau.

Reacties