Haarlemse zanger valt ruim 70 kg af na gastric bypass-operatie

Toen en nu.
Foto: Charles Duijff

De Haarlemse zanger en musicus Sven Duijff deed mee aan Holland’s Got Talent. Op zich was dit zeer succesvol.  De juryleden Chantal Janzen, Dan Karaty en Gordon stemden allen voor door naar de volgende ronde.  Gordon gaf een “dikke” ja.  Kwam het door zijn postuur dat Sven uiteindelijk toch niet verder mocht?  Gelet op het jury commentaar blijkbaar niet door zijn zangtalent. Dit blijft vooralsnog duister…

Sven treedt nu op onder de artiestennaam Sven Davis. Hij koos ervoor te gaan voor een zeer ingrijpende gastric bypass-operatie. Daarbij wordt niet alleen de maag verkleind, maar wordt bovendien een omleiding van ca. 75 cm gemaakt vanaf de maaguitgang om de dunne darm. De dunne darm neemt daardoor minder voedsel op. Naast een kleinere maag dus ook minder voedselopname en daardoor een snel gewichtsverlies.  Sven (24) is inmiddels een slanke jongeman en muzikaal nog altijd zeer actief.

 

Sven bespeelt inmiddels vijf instrumenten,  gitaar, viool, trompet, saxofoon en keyboards. Op de laatste twee instrumenten is hij al heel behendig. De overige instrumenten zijn nog objecten van extra studie. Sven is hoofdzakelijk autodidact en krijgt nu en dan ook les van mede-muzikanten. Zijn stembereik is enorm.  Naast de kopstem van bijvoorbeeld Prince (het nummer Kiss) of Beegee-zanger Barry Gibb is zijn stem ook geschikt voor crooner-repertoire zoals dat van Matt Dusk of Michael Bublé.

Zijn voorkeur gaat uit naar Engelstalig repertoire,  maar hij zingt ook Nederlandstalig repertoire wanneer daarom wordt gevraagd.  Sven werkt intussen aan eigen composities.  Met zijn manager Masja Schimscheimer werkt hij aan zijn carrière.  Die carrière startte al toen Sven nog zeer jong was.  Op 12-jarige leeftijd was hij een aantal malen te gast bij Paul de Leeuw en zong daar onder meer Mc Arthur Park bekend van Richard Harris.

Hieronder zijn auditie voor Holland’s Got Talent.

Reacties