Open huis op alle vestigingen Nova College op 8 maart

Open Dag op het Nova College.
Foto: Nova College

ROC Nova College houdt woensdagavond 8 maart van zes tot negen uur Open huis voor vrijwel alle mbo opleidingen op de vestigingen in Beverwijk, Haarlem, Hoofddorp en Harlingen en IJmuiden.

Tijdens het Open huis staan het brede opleidingsaanbod en een passende opleidingskeuze centraal. Op de vestigingen in Amstelveen, Beverwijk, Haarlem (Tetterodestraat) en Hoofddorp krijgen bezoekers ook informatie over mavo/vmbo-t, havo en vwo voor (jong) volwassenen.

Ook voor volwassenen

Nova College verzorgt mbo in de sectoren Economie, Techniek en Zorg en Welzijn. De opleidingsrichtingen die 8 maart Open huis houden zijn: Autotechniek, Bouw, Dans en Theater, Handel en Commercie, Horeca en Facility, ICT, Lab, Logistiek, Maritiem, Marketing en Media, MyTec, Orde en Veiligheid, Recreatie, Uiterlijke Verzorging, Techniek, Welzijn, Zakelijk en Zorg. Ook biedt het Nova College Vavo (jong) volwassenen de mogelijkheid om hun vooropleiding af te ronden of aan te vullen op het niveau mavo/vmbo-t, havo en vwo in het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo).

Beste ROC in de Randstad

Het Nova College is volgens de Keuzegids MBO 2017 het beste roc in de Randstad en staat op een gedeelde 7e plaats binnen in de top-10 van de totale ranglijst. Van alle roc’s is Nova College een van de twee roc’s met een ++ beoordeling van de Onderwijsinspectie. Acht opleidingen hebben het kwaliteitszegel ‘topopleiding 2017’ verdiend, waarvan vijf opleidingen op de 1e plaats in de Randstad staan.

De 8 topopleidingen zijn: Bouw, CIOS Haarlem Hoofddorp, Cosmo Academy, Dans en Theater, Laboratoriumtechniek, Media, Procestechniek MyTec, Verpleegkunde.

Tijdens het Open huis krijgen bezoekers informatie en persoonlijk advies van docenten, praktijkopleiders van stagebedrijven en van mbo studenten. Daardoor ontstaat een compleet beeld van hoe het is om een opleiding te volgen op het Nova College: wat leer je, hoe leer je, hoe is de sfeer op school en wat is de kans op werk na deze opleiding. De juiste opleidingskeuze is een van de belangrijkste factoren die bepalen of iemand een opleiding met succes volgt en afrondt. Wie naar het Open huis wil komen van het Nova College kan zich aanmelden via de (mobiele) website. Na aanmelding ontvangt men per e-mail het gekozen Open huis-programma.

Reacties