Workshops Blijf bij de tijd voor ouderen die hun kleinkinderen willen begrijpen

Johanna en Pauline Wielens.
Foto: prfoto

Een rit in een zelfrijdende auto of een cursus om met drones te vliegen. Voor actieve ouderen biedt Happy days nieuwe interactieve workshops aan om op vele terreinen bij de tijd te blijven.

De huidige maatschappij beweegt razendsnel. Sommige mensen hebben moeite om de ontwikkelingen bij te houden. Anderen vinden het simpelweg leuk en inspirerend om langer bij bepaalde onderwerpen stil te staan. Happy days biedt deze mogelijkheid door, met experts, actuele onderwerpen aan te snijden. Deelnemers kunnen vragen stellen, proeven of uitproberen, afhankelijk van het onderwerp.

Drone workshop

Donderdag 2 maart vindt een drone workshop plaats bij Meneer Frans in Haarlem. Instructeur van de Drone Flight Academy Frits Muller geeft de workshop. Frits heeft zijn strepen verdiend bij de Koninklijke Militaire Academie. Hij weet als geen ander te vertellen over de brede inzetbaarheid van drones. De verwachting is dat over 5 jaar de lucht zwart ziet van drones. Muller zal hierover vertellen en kan alle vragen beantwoorden. Als klap op de vuurpijl geeft hij een korte drone vliegcursus. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De diversiteit aan onderwerpen voor de workshops is groot: van een superfood-proeverij en voedingsadvies tot stemwijzers invullen en de zin en onzin van zen zijn. Voor elk onderwerp worden experts op het betreffende vakgebied uitgenodigd. Alle onderwerpen zijn ook te vinden op de website, in de vorm van interviews en artikelen.

Alle trends bijbenen

Oprichters Johanna & Pauline Wielens (moeder en dochter) hopen met Happy days het mogelijk te maken dat 65-plussers gemakkelijker bij de tijd blijven in deze snelle wereld. ‘Het is leuk en inspirerend om je te blijven ontwikkelen, ongeacht je leeftijd, beperking of achtergrond’,  aldus Johanna. Pauline sluit hierbij aan: ‘Als dertiger is het soms al lastig alle trends en ontwikkelingen bij te benen, laat staan als zestiger. Wij helpen mensen een handje door het op een toegankelijke en inspirerende manier uit te leggen. Zo komen ook gelijkgestemden in contact met elkaar. We hopen veel happy days te kunnen organiseren!’

Uit onderzoek blijkt dat veel 65-plussers vaak geen idee hebben waar hun kleinkind het over heeft (Pokémon go? Snapchat? Minecraft?). Ze maken zich daarnaast zorgen over bijvoorbeeld veilig bankieren.

Happy Days gelooft dat als je up to date blijft, je langer leuk mee kan doen. Onze missie is het om ouderen happy days te bezorgen: ze te verbinden met de huidige maatschappij en aan elkaar. En dat op een eigentijdse, interactieve manier.

Klik hier voor meer informatie of inschrijven via

Maandagen 10:00-12:00 Loetje, Bloemendaalse weg 260, Overveen.

Dinsdagen & Donderdagen 10:00-12:00 Meneer Frans, Klein Heiligland 8, Haarlem.

Reacties