‘Een van de orgineelste theaterregisseurs’ brengt verrassing in Toneelschuur

Davy Pieters.
Foto: Publiciteitsfoto

Davy Pieters (1988), afkomstig uit Heemstede, is hard op weg een van de origineelste theaterregisseurs van het moment te worden.

Haar beeldende mimetheater vindt inspiratie in onder meer games, (social) media, reclame, strips, en beeldende kunst. Haar baanbrekende voorstellingen zijn onderzoeken naar de toekomstige (westerse) mens en de manier waarop deze mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen, beeld(ver)vorming en beeldcultuur. Bij haar afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht ontving Davy Pieters de Henriette Hustinxprijs voor excellent talent.

Theaterfestival

In 2014 werd haar monoloog The Truth About Kate geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival. Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy het gezelschap KOBE op, dat regelmatig met spectaculaire, theatrale performances te zien is in de club- en festivalscene.

Haar voorstelling The unpleasant Surprise in de Toneelschuur volgende week zoekt naar die verbintenis in een beeldende en fysieke voorstelling. Want met alles wat wij vastleggen gaat ook iets verloren. Dagelijks worden we geconfronteerd met een geweldige stroom aan beelden. Een groot deel van deze beelden zijn beelden van geweld.

Gebeurtenissen uit de levens van medemensen, vaak onbekenden. We weten dat wat we zien werkelijk gebeurd is, toch kunnen wij ernaar kijken en ervan wegkijken. Hoe je te verhouden tot werelden die zich aandienen via een scherm? Wat is het effect daarvan op wie wij zijn?

Meer dan Muze

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van het Meer dan Muze programma wat georganiseerd wordt in het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart. Meer dan Muze is een zeer divers kunst- en cultuurprogramma dat werk van vrouwelijke makers in de schijnwerpers zet. Vrouwen niet in de rol van model of muze, maar in de rol van kunstenaar, choreograaf, schrijver, schilder, componist, fotograaf, dj en producent. Wat laten zij jou zien, horen en beleven? Meer dan Muze is een initiatief van Mama Cash in samenwerking met de Toneelschuur en vele andere partners. Bekijk hier het volledige programma.

The Unpleasant Surprise van Davy Pieters is te zien op wo 8 en do 9 maart. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem. Kaarten (vanaf € 13,50 / € 15,50 / €17,50) zijn te koop bij de Toneelschuur of 023 5173910.

Reacties