De Jeugd van Tegenwoordig slotact Bevrijdingspop 2017

De Jeugd van Tegenwoordig.
Foto: pr

De Jeugd van Tegenwoordig, Broederliefde en De Staat zijn dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid op de veertien landelijke Bevrijdingsfestivals.

‘De Jeugd’ bezoekt Bevrijdingspop en zal het festival in Haarlem dit jaar afsluiten. De Jeugd van Tegenwoordig werd in 2005 opgericht door Willie Wartaal, Vjèze Fur, Faberyayo en Bas Bron. Vijf platen verder is de hiphopgroep niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. En op 5 mei sluiten de mannen -in hun rol als Ambassadeur van de Vrijheid- Bevrijdingspop Haarlem af. Met hits als Sterrenstof en Get Spanish kunnen we rekenen op een knallende finale, waarbij het publiek zich achteraf waarschijnlijk afvraagt: Watskeburt?!

De betekenis van vrijheid is voor iedereen anders, maar voor de Ambassadeurs staat één ding vast: vrijheid is niet vanzelfsprekend. 4 en 5 mei zijn voor de Ambassadeurs twee belangrijke dagen. Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig: “Vrijheid is een moeilijk en groot thema. Daarom vind ik het heel belangrijk dat we ambassadeurs zijn. Om er – ook al is het maar een klein beetje – invulling aan te geven.”

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft samen met de Ambassadeurs mini-documentaires gemaakt. Hierin worden ze gevolgd en geïnterviewd over wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. De Jeugd van Tegenwoordig onderzocht hoe vrij je in Nederland bent als je niks hebt of alleen maar materie nastreeft.

De Jeugd van Tegenwoordig is toegevoegd aan de al eerder bekend gemaakte namen van de line-up Bevrijdingspop 2017. Naast ‘De Jeugd’ staan dit jaar onder andere Spinvis, Bombino, MANTRA, Gregor Salto en Chocolate Puma op de podia van de 37e editie van Bevrijdingspop Haarlem.

Reacties