112

Twee verdachten aangehouden voor ramkraak op Mediamarkt

Ondanks maatregelen kon er toch een ramkraak plaatshebben.
Foto: Laurens Bosch

Twee verdachten zijn zaterdagnacht aangehouden in Zwaanshoek na een kraak op de MediaMarkt in Cruquius.

Rond kwart voor zes ’s morgens werd de kraak gemeld. Ter plaatse lag het rolluik, met trekbanden er nog aan vast, op de parkeerplaats en lag een moker naast de etalage. Het lijkt erop dat de dader(s) de ruit kapot hebben geslagen en vervolgens het rolluik met behulp van een auto los hebben getrokken.

Één van de agenten zou de verdachten hebben zien vluchten en de achtervolging hebben ingezet. Bij een autodemontagebedrijf aan de Hanepoel in Zwaanshoek raakte de politie het spoor kwijt. De hond van de politie kon het hek niet over, waarop de politiehelikopter vanuit de lucht verder zocht. De politiehelikopter hing hierdoor lange tijd in de lucht. Één verdachte is op dit bedrijfsterrein aangehouden. Waar de andere verdachte zich bevond is nog niet bekend.
De voorlichtster van de politie kon niet vertellen of er iets buit is gemaakt. De politie heeft een auto in beslag genomen. Medewerkers van de MediaMarkt zijn ter plaatse gekomen om ervoor te zorgen dat de winkel zo snel mogelijk in oude staat wordt hersteld.

Reacties