Gouden randje voor HIT dat 70 jaar bestaat

Poster van HIT.
Foto: Hart

Het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT) is sinds 1947 hét evenement in Haarlem waarbij middelbare scholieren de mogelijkheid krijgen hun talent te ontwikkelen en zich te presenteren op professionele podia.

De editie van 2017 heeft een gouden randje. Daarom openen we HIT dit jaar met het HIT 70 event op 7 april in Oliehuis Lichtfabriek. Er wordt een groot kunstwerk onthuld, gemaakt door middelbare scholieren van verschillende scholen samen met kunstenaar Moritz Ebinger.

De muzikale bijdrage aan de avond wordt onder meer verzorgd door Pete Philly & Band en DJ. Van 10 t/m 12 april, 13 en 16 juni vinden de finales van HIT plaats op de grote podia in Haarlem, met optredens van oud-winnaars en bekende Haarlemse juryleden zoals Ruben Annink, Mylou Frencken en Ann Demeester.

HIT heeft als hoofddoel het motiveren van leerlingen om hun talent te ontwikkelen in een kunstdiscipline dat bij ze past, en daarbij zoveel mogelijke leerlingen uit omgeving Haarlem bereiken. Ieder jaar worden er op middelbare scholen in Haarlem en omgeving talentenavonden en open podia georganiseerd waar duizenden leerlingen zich presenteren. HIT biedt deze scholieren de kans zich te tonen aan een groter publiek, deel te nemen aan randprogrammering op hoog niveau en ervaring op te doen op professionele podia.

Voorafgaand aan de finales worden in maart masterclasses georganiseerd voor deelnemers die door hun school zijn genomineerd in de categorieën Bands, Singer-Songwriters, Klassieke Muziek, Dans en Kleinkunst. Tijdens de masterclasses wordt besloten wie er door gaan naar de HIT finales. Daarnaast start in april bij Hart de expositie voor deelnemers aan de categorie Beeldende Kunst. Voor de winnaars zijn prachtige prijzen ontworpen door Studio Brr Brr. Op Koningsdag mogen de winnaars in de categorieën Bands en Singer-Songwriters bovendien optreden op het grote podium tijdens K-day in het Kenaupark!

HIT 70 wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem, Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland, J.C. Ruigrok Stichting, Het Haarlemsche Muziekfonds en De Nolte Stichting.

Kijk op de site van Hart voor het programma.

Reacties