112

Dode Roemeen op Haarlemse begraafplaats was nog geen dag in Nederland

De man die vorige week woensdag op een Haarlemse begraafplaats werd gevonden, bleek de dag ervoor in Nederland gearriveerd te zijn. Hij is waarschijnlijk niet lang daarna om het leven gebracht.

Dat meldde de politie dinsdag in Opsporing Verzocht. De Roemeense man, die al eerder werd geïdentificeerd werd als Dumitru Sirbu, kwam vorige week dinsdag rond 19.30 uur aan op Schiphol. Hij was daar op camerabeelden te zien.

Vanaf Schiphol is hij waarschijnlijk met de bus naar het centrum van Haarlem gereisd, waar hij rond 21.15 uur werd vastgelegd door de camera’s van de Albert Heijn in de Drossestraat. Op de beelden is te zien hoe hij drie flesjes drank koopt en in een donkere rugzak stopt.

Die donkere tas had Sirbu niet meer bij zich toen hij de volgende ochtend rond 08.15 uur dood werd gevonden op de begraafplaats aan de Kleverlaan. Hij had ook geen telefoon en identiteitsbewijs meer bij zich.

Over Dumitru is weining bekend. De politie weet niet waar hij verbleef of wat hij in het dagelijks leven deed. Mensen die daar meer over kunnen vertellen, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Reacties