Nieuwe aflevering in serie over BUUV, de buurtmarktplaats in Haarlem

We zijn steeds meer op elkaar aangewezen. Vrijwilligersorganisaties in Noord-Holland bieden daarbij ook vaker hulp. NH volgt buurtmarktplaats BUUV, waarmee deelnemers van het initiatief elkaar kunnen helpen of simpelweg gezelschap kunnen ouden. Vandaag helpt Wilhelmina Aad met de spreken van de Engelse taal.

In vier afleveringen laten haarlem.nieuws.nl en NH zien hoe deelnemers elkaar ontmoeten via BUUV en dat ze met een kleine moeite voor een groot plezier bij de ander zorgen. Inmiddels heeft BUUV al 14.000 deelnemers.

In de tweede aflevering helpt de 89-jarige Wilhelmina de Kater bij het spreken en lezen van de Engelse taal. Leerling is Aad Koppen, die als tegenprestatie vaak helpt met boodschappen of het chaufferen bij bijvoorbeeld een tandartsbezoek.

Wilhelmina de Kater woonde onder meer in Engeland, Duitsland, Rusland en Spanje en kan dus in vijf talen lesgeven. Dat vindt ze heerlijk om te doen. ‘Hoeveel van die oude mensen zitten niet achter de geraniums? Niks te doen. Ik ben blij om dit te doen’, zegt ze.

Reacties