Sulya is recorddeelneemster aan BUUV: Ook mannen zijn welkom op mijn breiclub

We zijn steeds meer op elkaar aangewezen. Vrijwilligersorganisaties in Noord-Holland bieden daarbij ook vaker hulp. NH volgt buurtmarktplaats BUUV, waarbij deelnemers van het initiatief elkaar kunnen helpen of simpelweg gezelschap kunnen houden. Vandaag komt recorddeelneemster Sulya bijeen met haar breiclub.

In vier afleveringen laten haarlem.nieuws.nl en NH zien hoe deelnemers elkaar ontmoeten via BUUV en dat ze met een kleine moeite voor een groot plezier bij de ander zorgen. Inmiddels heeft BUUV al 14.000 deelnemers in veertien (Noord-Hollandse) gemeenten.

In de derde aflevering komt de recorddeelneemster van BUUV aan het woord. Volgens BUUV heeft Sulya Vennik al meer dan 100 matches met andere vrijwilligers op haar naam staan. ‘Het is gezellig. Ik vind het leuk om mensen met dezelfde hobby bij elkaar te zien.’

Sulya is dolblij met BUUV, hoewel het aanbod de laatste tijd is veranderd. ‘Er zitten steeds meer mensen op BUUV met psychische problemen. En daar kom je dan pas later achter. Dat is lastig.’

Sulya is gehandicapt sinds haar geboorte toen ze te lang een zuurstoftekort had. Zij is gekluisterd aan haar rolstoel. Dat weerhoudt haar er niet van om vol energie anderen op te zoeken voor een flimclub of bijvoorbeeld een breiclub.

In lunchroom Crostino’s in Haarlem komen de leden elke vrijdag bij elkaar. Nieuwe deelnemers zijn daar nog welkom. Ook mannen!

Reacties