Dankzij zijn maatje Ed kan de blinde Tom uit Haarlem weer fietsen

De overheid treedt steeds meer terug: we zijn steeds meer op elkaar aangewezen. Vrijwilligersorganisaties in Noord-Holland bieden daarbij ook vaker hulp. NH volgt buurtmarktplaats BUUV, waarbij deelnemers van het initiatief elkaar kunnen helpen of simpelweg gezelschap kunnen houden. Vandaag kan de blinde Tom eindelijk weer fietsen dankzij zijn maatje Ed die hij via BUUV leerde kennen.

In vier afleveringen laten haarlem.nieuws.nl en NH hoe deelnemers elkaar ontmoeten via BUUV en dat ze met een kleine moeite voor een groot plezier bij de ander zorgen. Inmiddels heeft BUUV al 14.000 deelnemers.

Tandem gekocht

In de vierde aflevering de Haarlemmer Tom Broekman – hij raakte in de jaren tachtig blind- die van de huisarts meer moet bewegen en aan zijn conditie moet werken. Tom herinnert zich nog hoe fijn hij het vindt om te fietsen en kocht een tweedehands tandem.

Via BUUV kwam hij in contact met Ed Elting die nog nooit op een tandem heeft gefietst, maar voor Tom graag een uitzondering maakt. Haarlem.nieuws.nl is bij hun eerste gezamenlijke fietsttocht. Die begint met wat gewiebel en eindigt met grootse plannen voor de komende zomer. Zandvoort en een rondje Haarlemmermeer staan op de agenda.

Tom: ‘Het was ontzettend leuk. Ik was toch een beetje gespannen, maar het was wel relaxt. Ik heb er zin in. Het was even wennen maar nu heb ik alle vertrouwen in Ed.’

Reacties