Horeca Nederland noemt restaurantweek van hobbykoks ‘onaanvaardbaar’

Kok aan het werk.
Foto: pixabay.com

Hobbykoks die restaurantje spelen? De branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland gruwelt ervan. De aangekondigde restaurantweek van huiskamerrestaurants van Airdnd is volgens KHN ‘onaanvaardbaar’.

Dat zegt voorzitter Robèr Willemsen van KHN Amsterdam in het weekoverzicht. In heel Nederland zijn al meer dan duizend hobbykoks operatief voor Airdnd (Air Drink ’n Dine).

Teleurgesteld

Willemsen is vooral teleurgesteld omdat er op de website van Airdnd te lezen valt dat het initiatief de steun heeft van de gemeente Amsterdam. ‘De hobbykoks die meedoen, hebben geen drank- en horecavergunning en het is onbekend of zij bijvoorbeeld de eisen voor hygiëne, milieu, voedsel- en brandveiligheid in acht nemen’, aldus Willemsen.

Ook zegt hij: ‘Deze restaurantweek in Amsterdam zou dan ook juist aanleiding moeten zijn voor instanties als de gemeente Amsterdam, de Belastingdienst en de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) om streng te controleren op de wettelijke eisen.’

In heel Nederland zijn al meer dan duizend hobbykoks via Airdnd actief. ‘Dit is ons al veel langer een doorn in het oog, want het is gewoon oneerlijke concurrentie. Onze bedrijven moeten aan allerlei strenge eisen voldoen en particulieren die restaurantje spelen kunnen ongelimiteerd hun gang gaan.’

Reacties