112

Schipholtunnel nog zeker tot dinsdagavond dicht

Naar beeld voor automobilisten die door de tunnel moeten.
Foto: VID

De Schipholtunnel in de richting Den Haag is nog zeker tot dinsdag na de avondspits dicht. Eerder vandaag was er een brandje in een vluchtgang waardoor Rijkswaterstaat tot het sluiten van de tunnel overging.

De afsluiting zorgt momenteel voor een zware avondspits rondom Amsterdam. Verkeer richting Den Haag is in groten getale gestrand voor de afgesloten tunnelbuis. Zij zullen in tegengestelde richting worden weggeleid.

Wie nog niet voor de tunnel staat, krijgt het advies om te rijden via de A5 en de A9. Omdat veel automobilisten via de N232 omrijden, is het op die weg tussen Haarlem en Amstelveen veel drukker dan gebruikelijk. Mensen die vanuit het noorden naar Schiphol willen rijden, wordt aangeraden met de trein te gaan. Na de spits kan omgereden worden via de A5.

Omdat er flink wat rook is vrijgekomen, zal de tunnel daarna moeten geventileerd en de schade worden geïnventariseerd. Daarna wordt pas begonnen met de reparatie van de schade, een klusje dat vermoedelijk pas morgen na de avondspits klaar is. Richting Amsterdam is de tunnel wel geopend.

Reacties