Jopen Meesterstuk 2017 beste winterbier tijdens Barcelona Beer Challenge

Foto: pr-foto Jopenkerk

Jopen Meesterstuk 2017 is gekozen tot beste winterbier tijdens de Barcelona Beer Challenge. Dat meldt Jopenbier op zijn site.

De winnaars werden op zaterdag 25 maart bekendgemaakt.

Het Meesterstuk van 2017 is een Imperial Porter van 10 procent. Dit bier is gebrouwen met verse gember en Keltisch zeezout. Tijdens de lagering heeft Jopen cacao toegevoegd. Deze unieke ingrediënten zorgen voor een spannende balans tussen zoet en zout en zacht en spicy.

In de middeleeuwen moesten ambachtslieden een meesterstuk vervaardigen als proeve van bekwaamheid. Ter ere van Sint Maarten, de beschermheilige van het Haarlemse brouwersgilde, brouwt Jopen jaarlijks in gelimiteerde oplage een Meesterstuk (wisselende receptuur). Het Meesterstuk 2017 is gebrouwen door vijf Jopenbrouwers.

Barcelona Beer Challenge is een jaarlijkse biercompetitie en maakt deel uit van het Barcelona Beer Festival. Er werden 756 bieren van 203 brouwerijen ingezonden, 51% procent meer dan in 2016. Een jury, bestaande uit vijftig professionals uit de bierwereld, beoordeelde de bieren in 34 categorieën en 120 subcategorieën.

Reacties