Sneller een huidaandoening verhelpen met app van Dermicis

Voorbeeld van de app.
Foto: Dermicis

Met een speciale app voor huisartsen kunnen zij patiënten sneller helpen met huidaandoeningen. Huidziekenhuis Dermicis in onder meer Haarlem en Arts en Zorgen hebben deze toepassing ontwikkeld.

De app TeleDE is makkelijk met een smartphone te gebruiken, geeft snel antwoord, is veilig en gratis.

Met zogeheten teledermatologie kunnen patiënten in veel gevallen sneller worden geholpen worden door hun eigen huisarts, zonder verwijzing naar een specialist. De bestaande manieren om een teledermatologie consult te versturen zijn niet altijd even gebruiksvriendelijk.

Via de TeleDE app kunnen huisartsen eenvoudig en veilig een vraag aan een Dermicis-dermatoloog stellen. Dit gebeurt door een foto van een mogelijke dermatologische aandoening via de app te sturen samen met aanvullende informatie, zoals de duur en de aard van de klachten. De foto’s worden direct vanuit de app gemaakt, net zoals bijvoorbeeld bij WhatsApp. Het uitvoeren van het gehele consult duurt nog geen drie minuten. Een dermatoloog van Dermicis beantwoordt het consult nog hetzelfde dagdeel, of in geval van spoed binnen 30 minuten. De app is voor alle huisartsen in Nederland kosteloos beschikbaar.

TeleDE is in principe voor elke dermatologische aandoening te gebruiken, al zijn gepigmenteerde afwijkingen soms moeilijk te beoordelen op een foto en zal de dermatoloog deze mogelijke aandoening in de spreekkamer moeten beoordelen.

 

Reacties