ABN AMRO-filiaal aan Rijksstraatweg gaat dicht

De bank aan de Rijksstraatweg.
Foto: redactie

Het kantoor van de ABN AMRO aan de Rijksstraatweg 20 gaat dicht per 16 juni aanstaande.

Het filiaal verhuisde kort geleden al van de Zaanenlaan/Rijksstraatweg naar dit voormalige pand van de VSB Bank. Ook dit kantoor wordt nu verkocht, laat de bank weten.

Voor contante geldopname en/of stortingen blijft een geldautomaat achter in de nabije omgeving, belooft het hoofdkantoor. Onbekend is waar deze komt. De medewerkers van het kantoor Rijksstraatweg zullen voortaan werken in één van de ABN AMRO kantoren in de buurt.

 

 

Er komen te weinig klanten naar het kantoor om deze open te houden. Dat is niet rendabel voor de bank. Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze de webcam, telefoon, chat of email. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Haarlem is dat het geval. De helft van de klanten komt niet meer, zegt de bank, en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor.

Klanten van het kantoor aan de Rijksstraatweg zijn ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op het voor hen dichtstbijzijnde kantoor aan het Houtplein 47 in Haarlem. Klanten worden ook uitgenodigd om op een kantoor bij hun in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet of mobiel.  

Reacties