Yorick van Norden treedt op bij Herdenkingsconcert Bevrijdingspop

Publiek op 4 mei.
Foto: Ewout Koster

Op het hoofdpodium van Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout begeleidt het Kennemer Jeugd Orkest dit jaar Yorick van Norden en Nederlands’ beste sopraan Charlotte Riedijk tijdens het Herdenkingsconcert op 4 mei

Het concert legt de muzikale verbinding tussen het herdenken op 4 mei en het vieren van de vrijheid op 5 mei. Om 20.00 uur wordt op de schermen naast het podium de Nationale Herdenking op de Dam uitgezonden. Daarna, rond 20.30 uur, start het gratis toegankelijke Herdenkingsconcert van Bevrijdingspop.

Dichter bij 4 mei

Het concert wordt gedragen door het Kennemer Jeugd Orkest met muzikale intermezzi door Yorick van Norden en Charlotte Riedijk. Tijdens het Herdenkingsconcert draagt Lotte Raar het gedicht voor dat zij schreef in het kader van de gedichtenwedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Tevens is er een bijdrage van Joris van der Weide, deelnemer aan een schrijfwedstrijd voor scholieren van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Haarlemmer Yorick van Norden speelde in het verleden al eens op het Plein van de Vrijheid en het Houtpodium van Bevrijdingspop. Samen met zijn band The Hype scoorde hij in 2011 een hit met de single Do Yo Know? In 2016 riep NPO Radio 2 Van Norden met zijn single Stranglehold uit tot Radio 2 Talent.

Speciaal voor het Herdenkingsconcert staan op het veld klapstoelen opgesteld. Het concert trekt elk jaar meer bezoekers, dus het is aan te raden op tijd aanwezig te zijn als u een stoel wilt bemachtigen. Het concert zal rond 21.30 uur zijn afgelopen en is zoals altijd gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze kan na afloop gedoneerd worden in de collectebussen bij medewerkers van Bevrijdingspop.

Reacties