Pikachu en Mickey Mouse helpen zieke kinderen ‘verhuizen’

Striphelden begeleiden de kinderen.
Foto: Spaarne Gasthuis/Mark van den Brink
De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Haarlem moet nodig verbouwd en daarom verhuisden de zieke kinderen tijdelijk naar een andere etage. Sneeuwwitje, Pikachu en Micekey Mouse zorgden voor een prettige afleiding tijdens de verplaatsing.
Dit vormt de aftrap voor het nieuwe Vrouw Kind Centrum dat in oktober 2018 officieel zijn deuren opent. Als alles volgens plan verloopt, verhuist de kinderafdeling in oktober terug naar de oorspronkelijke plek.
Er volgt de komende periode een aantal verhuizingen en verbouwingen. In oktober start de verbouwing voor een nieuw geboortecentrum in Haarlem Zuid. Dit wordt het geboortecentrum voor de hele regio. Hier komen bevalsuites, kraam-neosuites en neosuites.
Gynaecologen, verloskundigen, kraamzorg en kinderartsen werken intensief samen om zwangere vrouwen zorg op maat te geven. Het gezin krijgt alle zorg vóór, tijdens en na de bevalling in een comfortabele suite. Ook als de baby een tijdje in een couveuse moet liggen. Die komt dan in de kraam-neosuite te staan.
Het Vrouw Kind Centrum van het Spaarne Gasthuis gaat werken volgens de filosofie van family centered care, het gezin staat centraal. Voor een goede hechting is het belangrijk dat het kind vanaf zijn geboorte direct wordt omringd door de mensen die van hem houden en voor hem gaan zorgen. Dat betekent dat na de bevalling moeder en baby niet meer van elkaar worden gescheiden. Niet als een bevalling onder begeleiding van de eigen verloskundige medisch wordt, en ook niet als moeder of kind extra zorg nodig heeft. Het gezin blijft samen, vanaf het moment dat ze binnen komen tot ze samen weer naar huis gaan.

Reacties