Klas Pim Fortuyn op Mendelcollege haalt herinneringen op in De Reünie

Het Mendelcollege.
Foto: redactie

De klasgenoten van Pim Fortuyn worden vijftien jaar na zijn dood voor het tv-programma De Reünie bij elkaar gebracht om te praten over de politicus. Fortuyn zat in zijn jonge jaren op het Mendelcollege in Haarlem.

Zijn klasgenoten halen onder meer herinneringen op aan de jonge Pim Fortuyn. Ook vertellen ze hoe het hen is vergaan sinds 1967. Fortuyn discussieerde op jonge leeftijd al fel met docenten en medeleerlingen en had over alles een mening, schrijft KRO-NCRV.

Pim zonderde zich echter ook af. Zijn broer, Simon Fortuyn, zegt tegen KRO-NCRV dat Pim nooit uitging. “Die bleef altijd thuis, droeg knickerbockers en ging niet op stap.”

Simon maakte zich na de dood van zijn broer ook zorgen over hoe Pim herinnerd zou worden. “Het heeft mij pijn gedaan dat hij werd begraven als een soort Mussolini, en ik ben blij dat na vijftien jaar dat beeld weg is. Pim wordt nu niet meer als extremist gezien”, zegt Simon tegen KRO-NCRV.

Uit de uitzending blijkt dat een klasgenoot van Fortuyn een Oscar won en dat ook klokkenluider Ad Bos in dezelfde banken heeft gezeten.

Deze aflevering van De Reünie wordt uitgezonden op zondag 7 mei om 21.05 op NPO. Fortuyn werd op 6 mei 2002 doodgeschoten.

Reacties