112

Twee agenten gewond na agressie in Tempeliersstraat

Politiebureau Koudenhoorn.
Foto: haarlemnieuws.nl

Twee Haarlemmers zijn afgelopen nacht aangehouden nadat ze zich agressief hadden gedragen tegen twee agenten. Deze man en vrouw raakten gewond.

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond enen was de politie aanwezig in de Tempeliersstraat, waar een grimmige sfeer en een opstootje was ontstaan tussen een aantal personen.

Een agressieve Haarlemse wilde hierbij een vuistslag aan iemand anders uitdelen, toen een politieman tussenbeide kwam die dit probeerde te voorkomen.

De 23-jarige Haarlemse was echter niet tot bedaren te brengen en sloeg om zich heen. De politieman probeerde de vrouw tegen te houden en aan te houden, waarna beiden ten val raakten. Vanuit het niets viel een 25-jarige Haarlemmer de politieman aan en probeerde hierbij de politieman ernstig te verwonden. De politieman kreeg intussen hulp van toegesnelde collega’s. De Haarlemmer werd aangehouden en ingesloten.

De agressieve Haarlemse bleek intussen haar agressie te richten op een politieagente, door haar meerdere vuistslagen uit te delen. Ook de Haarlemse werd aangehouden, overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten.

De politieman en de politievrouw raakten beiden gewond. Tegen de Haarlemmers is proces-verbaal opgemaakt.

Reacties